Seura tutustui PHKS:n sydänkeskukseen 11.10.2016

17.10.2016

Puheenjohtaja Juha-Pekka Kaukonen avasi tilaisuuden.
Lääketieteen ja kirurgian tohtori, dosentti Olli Anttonen kertoi keskussairaalan toimenpidekardiologin uusista laitteista ja hoitomahdollisuuksista.
Toimenpidehuoneissa on kohtalaiseti tilaa ja monenlaisia laitteita.
C-kaarilaitteella läpivalaistaan katetrointitoimenpiteissä. Ultraääni on rutiinikäytössä sydämen tutkimuksessa.

Esittely kirvoitti kysymyksiä kiinnostuneelta yleisöltä.
Keskussairaalan ruokalassa nautittiin iltapala
Paikalla oli noin 50 seuran jäsentä.

Päijät-Hämeen keskussairaalan sydänkeskus on saanut uudet tilat entisen keittiön ja ruokalan remontoiduista tiloista. Tri Olli Anttonen kertoi kardiologian uusista tuulista ja esitteli sydänkeskuksen ja sen hoitomahdollisuuksia. Lyhyesti yhteenvedettynä keskussairaalassa asennetaan tahdistimia, hoidetaan WPW-syndroomaa ja eteisvärinää katetriablaatioalla sekä tehdään sepelvaltimoiden pallolaajennuksia ja ohitusleikkauksia. Sydäninfarkteja pallolaajennetaan 24/7. Keskussairaala myy kardiologista osaamistaan muihinkin keskussairaalapiireihin.